Η Βίβλος & η Επιστήμη συμφωνούν

Η Βίβλος & η Επιστήμη συμφωνούν

Οι επιστήμονες έχουν πολλές φορές κάνει λάθος σε επιστημονικά ζητήματα. Αλλά όχι η Αγία Γραφή, η οποία έχει αποδειχθεί πολλές φορές επιστημονικά ακριβής. Παρά το γεγονός ότι η Βίβλος δεν είναι πρωταρχικά ένα επιστημονικό κείμενο, αναφέρεται σε πολλά επιστημονικά θέματα – τα οποία όπου αναφέρονται, αργότερα αποδεικνύονται ακριβή.

 

Παρά το ότι ο Έλληνας επιστήμονας Κλαύδιος Πτολεμαίος (περίπου 150 μ.Χ.) ήταν ευφυής, δίδασκε εσφαλμένα ότι το σύμπαν περιστρέφεται γύρω από τη Γη. Ήταν λάθος αλλά οι επιστήμονες το πίστευαν για περισσότερο από χίλια χρόνια. Οι επιστήμονες δίδασκαν ότι το σύμπαν περιστρέφεται γύρω από τη Γη και έπειθαν και άλλους μορφωμένους ανθρώπους, όπως τους σύγχρονούς τους Ευρωπαίους εκκλησιαστικούς ηγέτες. (Η Βίβλος δεν διδάσκει πουθενά κάτι τέτοιο.) Στην πραγματικότητα ήταν η κοινή γνώμη του επιστημονικού κόσμου που ήταν λάθος και οι επιστήμονες αργότερα έπεισαν και άλλους να στραφούν ενάντια στον Κοπέρνικο και το Γαλιλαίο, κοντά στο 1600 μ.Χ.. Ο Γαλιλαίος έδειξε ότι – για περισσότερο από χίλια χρόνια – αυτή η θεωρία των επιστημόνων ήταν λάθος.

Ο Γαλιλαίος δεν είναι ένα παράδειγμα της θρησκείας ενάντια στην επιστήμη, αλλά μάλλον το επεισόδιο με το Γαλιλαίο είναι ένα παράδειγμα λάθος κοινής άποψης των επιστημόνων, οι οποίοι είχαν πείσει και άλλους να πιστεύουν σε μια λανθασμένη θεωρία.

Η θρησκεία μπορεί να είναι ωφέλιμη όταν μας φέρνει πιο κοντά στην αλήθεια.

Η επιστήμη μπορεί επίσης να είναι ωφέλιμη όταν μας φέρνει πιο κοντά στην αλήθεια.

Οι επιστήμονες, όμως, επειδή είναι άνθρωποι, μερικές φορές κάνουν λάθος, όπως έκαναν οι επιστήμονες στις ημέρες του Γαλιλαίου. Θυμηθείτε ότι ήταν οι επιστήμονες που έκαναν λάθος και είχαν πείσει και άλλους ότι κυριολεκτικά το υπόλοιπο σύμπαν περιστρέφεται γύρω από τη Γη.

Θυμηθείτε ότι επιστήμονες συνδύαζαν την αστρολογία με την αστρονομία. Και επιστήμονες συνδύαζαν την αλχημεία με την χημεία, ξεγελώντας πολλούς. Έτσι, ενώ στην πάροδο της ιστορίας οι επιστήμονες έχουν κάνει συχνά λάθος σχετικά με επιστημονικά θέματα, η Βίβλος παραμένει συνεπής και ακριβής. Σήμερα οι οπαδοί της θεωρίας της εξέλιξης συνδυάζουν τις απόψεις τους με αυτές των επιστημόνων, έστω και αν η αληθινή επιστήμη δείχνει ότι η εξέλιξη όπως την περιέγραψε ο Δαρβίνος δεν είναι δυνατόν να έχει συμβεί. Αλλά η Βίβλος μας έχει πει ανέκαθεν την αλήθεια για την προέλευσή μας. “Εν αρχή εποίησεν ο Θεός τον ουρανόν και την γην” (Γένεσις 1:1).

Οι επιστήμονες που ασπάζονται τη θεωρία της εξέλιξης κάνουν λάθος για επιστημονικά ζητήματα για άλλη μια φορά – και η Βίβλος θα αποδειχθεί ότι εξακολουθεί να είναι ακριβής και αληθινή.

* * *

ΑΝΑΦΟΡΕΣ – Για Περισσότερες Πληροφορίες:
«Hidden Treasures in the Biblical Text» by Chuck Missler, c. 2000. Published by Koinonia House, 120 pages. ISBN 1-57821-127-1
«Scientific Facts in the Bible» by Ray Comfort, c.2001. Published by Bridge-Logos Publishers, 95 pages. ISBN 0-88270-879-1
«The Vanishing Proofs of Evolution» by Thomas F. Heinze. Published by Chick Publications, 94 pages. ISBN 0-758905-70-X

* * *

Πηγή:

Η Βίβλος και η Επιστήμη Συμφωνούν

http://www.creationism.org/greek/BibleSci_el.htm

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s